Pasivní kouření na pracovišti zabíjí
Chcete-li přežít, nedovolte svým spolupracovníkům kouřit na pracovišti, hlásají tamní odborníci. Nebezpečím nejsou jen zakouřená pracoviště, ale také bary, hospody a restaurace.
"Kouření na pracovišti, v restauracích, hospodách a klubech je prostě vražedný prostředek, který k nám na onkologická pracoviště ročně přivede stovky lidí. Ti se stávají oběťmi onemocnění, které jim způsobují kuřáci," tvrdí Jamrozik.
"Pokud tato místa učiníme prostá kouře, ochráníme nejen zaměstnance a veřejnost, ale donutí to přestat kouřit tři sta tisíc kuřáků v celé Británii," dodal.
V Evropské unii je přitom úplnou vlaštovkou mezi ostatními státy Irsko, které představilo komplexní národní program na redukci kouření na veřejných místech. Mimo Evropu mají podobnou politiku jen ve Spojených státech a Austrálii.
"Čas pro domluvu a komunikaci je pryč. Teď musí vláda jednat tvrdě. Není čas vysvětlovat. Kuřáci zabíjejí nejen sebe, ale všechny okolo," prohlásil profesor Konrad Jamrozik.
Zdroj: Plus
Komentáře
už jsi někdy viděl v restauraci či pracovišti (vyjma autoservis) nastartované auto? Tato studie jednoznačně poukazuje na problematiku kouření v uzavřených, veřejných prostorách.
I kuřákům vadí přehnaně zakouřené prostory. Většině kuřáků vadí, když na ně někdo fouká kouř. Je třeba si uvědomit, co je to teprve pro nekuřáky.
- Odpovědět
Pošli odkaz