Reklama

PANICKÁ PORUCHA PP8

Lenka (St, 30. 1. 2008 - 18:01)

Ahoj všem:-)
Evikrk, tak to Ti chválím, že jsi zalezla do peří. A buď v klidu, já jsem si určitě nepředstavovala, že kolem mě budeš v nemocnici křepčit:-)
Evíčku a chce vůbec manžel mimčo?

JOHANZ (St, 30. 1. 2008 - 18:01)

KDO NEDOSTAL MUJ MAIL O ČEZU?

TAK NA PÁTEK 1.2.08 SE CHYSTÁ PROTEST PROTI ZDRAŽOVÁNÍ EL.ENERGIE A TO TÍM ŽE TI KTERÝM TO NENÍ JEDNO PROSTĚ V PÁTEK V 18.00 VYPNOU VŠECHNÝ ELEKTROSPOTŘEBIČE PO DOBU DESETÍ MINUT A VYJÁDŘÍ TAK SVUJ PROTEST PROTI MONOPOLU ČEZu....

TAK MNE NAPADLO ŽE BY SE TO DALO PROVÉST I Z DOKTORAMA A JEDEN DEN PROSTĚ POKUD NEMÁM HLAVU POD PAŽÍ NEJÍT K LÉKAŘI

JO JAK SE KDYSI PSALO PROLETÁŘÍ VŠECH ZEMÍ SPOJTE SE

TAK DNES: VYKOŘISŤOVÁNÍ ČESKÝCH ZEMÍ SPOJTE SE

Pajka (St, 30. 1. 2008 - 18:01)

Evikrk, tož vitaj :-) To je dobře, že jsi vše zvládla. Nevolnost mohla souviset s hormony plus prodělaný stres se projeví vždy až se zpožděním. Přeju, aby bylo dobře, zdravě a radostně!!!

Ditko, hoď ten bloudivý balíček do rýmovačky a bude hned líp. On už si Tě najde!

Evíčku, reakce doktorky hematoložky by mě asi nenechaly klidnou, vyšetření bych si vymohla třeba na jiném pracovišti, její přístup se mi jeví jako neprofesionální a zralý na stížnost. Jinak garatuluju k tomu, že si radíš se psychikou a máš ji pěkně pod kontrolou i bez léků!!! To už jsi takřka zdravá holka :-)

Nero, dnešní šedivo mi dalo pěkně zabrat, k tomu dvě probdělé noci po sobě a nějaký ten stresík sice s vítězným koncem, ale přece jen byl, pak soukromé zařizovačky, akce za akcí a potřebuju nádech a výdech... snad bude zase líp...zatím vždy bylo.

Mějte se všichni pěkně

Nera (St, 30. 1. 2008 - 17:01)

AHoj ve spolek, tak další den za námi..japak jste ho zvládli??U mě střídavě oblačno, chvílema to bylo príma a pak jako když utne a už to jelo. ALe poslední dobou po té nemoci se necítím dobře skoro pořád, jsem slabá, unavená, divně dýchám......
Včera ja jóga byla super...teda, dnes cítím i svaly, o kterých jsem netušila, že je mám. Křupala jsem tam páteří, některé asány mi prostě nešly přes záda...ale největší problém mi dělalo to dýchání, prostě jsem to nějak nezvládala, pravidleně, podle návodu, kdy nádech, kdy výdech, vždycky jsem byla rychlejší..ale po hodině jsem byla splavená jak doga, ale pocit fajn..Doma sprcha a spala jsem celkem dobře.

Martino, ty Taroty, to mě fakt udivilo, protože to přesně sedělo, na to moje období, ve kterém se 3 měsíce plácám..zkusím to za čas znovu.

Jinak večer jdu na terapii-až v osm. Teď jsem přijela z nákupů, venku zima, brrr, už sem i nikam nebude chtít, ale na druhou stranu se těším..minule jsem odtamtud šla plná energie a vydržela mi poměrně dlouho.

Hezký večer všem.

Hanka (St, 30. 1. 2008 - 15:01)

Evíčku,,,,,,,ahoj co se neozýváš
a jestli to zmákneš bez léků,tak jsi supr
Marti co ta zatracená viroza,už tě nechává v klidu
Holky u nás ,zima ,vlezlo,prostě jak se říká psa by nevyhnal

Evíček (St, 30. 1. 2008 - 14:01)

Ahoj Hani :o))
Evokrk, to je báječný, že už jsi doma. Jsi statečná a ještě myslíš víc na druhé než na sebe. Takových lidí je dnes čím dál míň. Tak ať je lépe a lépe a pak úpně dobře :o))
Jak píšeš, v našem zdravotnictví opravdu chybí ta lidská stránka. Já prostředí nemocnic nemám ráda právě kvůli tomu, že když se člověk bojí, není tam nikdo (tedy většinou), kdo to pochopí i jako člověk a ne jen jako sestra nebo lékař. A na mě to působí dost zle. Zrovna dnes jsem se setkala s naprosto neuvěřitelným přístupem v naší nemocnici v Kladně. Psychiatrička mi napsala to doporučení do hematologické poradny, protože chtěla ještě nějaké přesnější vyšetření kvůli těm mým podlitinám. Mimo těch, která mi dělal můj praktik. Napsala mi telefon, že se mám objednat. Tak jsem to udělala, nejdřív to vzala sestra, která mi předala nějakou lékařku. Té jsem vysvětlila problém, proč moje psychiatrička požaduje další vyšetření, že mám doporučení a že to spěchá. Aniž jsem se zmínila, že lékař už nějaké testy dělal. Ta paní doktorka mi suše řekla, že prostě odběry NEUDĚLÁ, že si mám jít za praktikem a že když se mi dělají modřiny, tak mám jít na cévní a dokonce ještě řekla že na krční ??????? Tak povídám, že můj doktor odběry dělal, psychiatrička ale chce ještě jiné a bylo mi řečeno, ŽE NEBUDE DĚLAT DUPLICITNÍ ODBĚR PROTOŽE MÁ PRÁCE I TAK DOST. Já jsem nevěřila že jsem slyšela správně. Tak jsem obratem volala psychiatričce a oznámila jsem jí, že snaha byla, ale nic z toho. A rovnou jsem se jí zeptala, jestli se něco stane, když si ty nové léky prostě v pátek nevezmu. Tak jsem dostala její požehnání, že si je brát nemusím,asi z části také byla ráda s ohledem na to, že nemáme ty rozbory krve, včera jsem byla u psycholožky a i minulý týden, byla ze mě úplně nadšená a než jsem jí stačila říct že uvažuju nad tím tu pauzu od léků prodloužit, sama se mě zeptala, jestli bych takový malý pokus nezvládla, že nasadit je můžu vždycky a ať se zeptám co na to psychiatrička. Mě sice ten můj vztek co pořád mám moc příjemný není, okolí vysloveně trpí :o)) a jediný kdo jásá je psycholožka, ale už se to trochu mírní, u ní se vždycky vynadávám a upustím páru a tak to prostě vyzkouším bez léků. Tak mi držte palce. Sice se budu muset smířit s tím, že občas nějaká ta mini ataka přijde, ale už jsem se naučila s tím pracovat, protože vím, že nesmím plašit a ataku vystupňovat. Tak když jí mám, už vlastně ani nepoznám, jestli je to jen úzkost, nebo ataka, protože dřív to trvalo i hodiny a bylo mi šíleně a když se teď na to hodně soustředím a snažím se uklidnit se, přejde klidně za 10 minut. Je to sice trochu práce a není to příjemné, ale nejhorší byl na tom vždycky ten strach a ten já už nemám.

Martina (St, 30. 1. 2008 - 14:01)

Dituš,
to je snad prokletý balík, ne?! Vždyť na poště by ho měli schovat víc dní.

Evi,
zdravím pacienta, přidej s k nám ještě nemocným! Tím pocením se tělo asi regeneruje nebo teprve osláblo. Chce to čas a odpočinek. Možná i přírodní ženské hormony, protože když jich je málo, člověk se také potí.

Hanka (St, 30. 1. 2008 - 13:01)

Evokrk-horalko ahoj ,tak to je suppr ,že jsi doma a vše dobře dopadlo,vědělajsem to od Oli hned,nějak jsme v kontaktu.To víš pooperační stav není v pohodě za 3dny,zákrok to byl a nervy také hrajou svoji roli,neboj to bude dobré ,tak vítej zpět.Ted už bude jen líp a líp.
Pěkně odpočívej a ono se to porovná.

evakrk (St, 30. 1. 2008 - 12:01)

Dito, u nás to je po třech dnech taky skoro na vidle, ale dnes nekydám. Jdu spát.

evakrk (St, 30. 1. 2008 - 12:01)

pokračoání.
Včera celej den dobrý, už jsem měla hlad. Pak měla přijít Lenka a najednou ze mě začal téct pot úplně čůrkem, slabo. Jestli se objevila nějaká reakce na to, že jsem vůbec nespala, ale bylo mě pěkně zle a vlastně to trvá pořád. Chudák Lenka za mnou žene do nemocnice a já jsem pak jak mimoň. Celou noc ze mě lil pot, ráno jsem to říkala doktorce, ani se mě nechtělo domů. Ale zákrok prý provedli a kdyby se doma zdravotní stav zhoršíl, mám si zavolat doktora. Ale domů jsme dojeli dobře, manžel musel hned do práce, tak jsem zalezla do postele a snad se doma dospím a dám do pořádku. Jsem jen hrozně unavená a i nervozní z toho, že jsem byla úplně fit a najednou takový zvrat. Tak uvidíme.
V té nemocnici jsou machři doktoři, ale funguje to tak, že tam jdeš s nějakým problémem. Ten na sále odstraní, přespíš noc na jipce, druhý den máš na zmátoření a jdeš domů. Paní na pokojo, rptože byla z Prahy chtěli poslat hned druhý den domů. Pro nás panikáře moc strohý přístup a hrozně chybí trocha lidskosti. Ale ty sestřičky fakt nemaj na tohle čas. Je to šílenej kolotoč, příjmy, operace, odchody. Protože nejsou místa, tak na menší zákroky chodí ženský z domu, vyprázdněné a hladové rovnou na sál. Dnes ráno taky tak nastupovaly. A do osmi musíte uvolnit postel. Jak říkám , pomůžou, mnohdy zachrání zdraví, život, ale jste jen kus a strašně chybí ta lidská stránka, milý slovo.
Ještě vám časem napíšu víc, ale jsem hrozně unavená, navíc jsem to dostala. Snad až se vyspím ve svý posteli, bude líp. Ta nemocniční, igelitová matrace, na tom další igelit, tak to je teda hnus. Ale jsem ráda, že to mám za sebou, že se nenašlo nic vážnýho, že jsem po téhle stránce v pořádku a že ŽIJU.
Ještě jednou vám všem, co jste si na mě vzpoměly, strašně děkuju.

evakrk (St, 30. 1. 2008 - 12:01)

Ahoj všem z postele.
Strašně moc vám všem děkuju, že jste na mě myslely, že jste psaly, Lence, která přišla večer rovnou z práce, i když se mnou v tu chvíli nic nebylo, všem za sms, Olince,no prostě, že jste. Moc to pomáhá, vědět, že když je hodně ouvej, někdo na vás někde myslí.Nice, která mi ted písla, že se staví a já už se povaluju doma. Taky by musela přez chudák po práci, takže jí moc děkuju.
Napíšu neděli ve dvě odpoledne jsem nastoupila, následoval klystýrek a dali nás tři ženský na JIPku, kde jsme už čekali na operaci. Večer mě ještě prohlédl doktor a cystu nenašel. Pr tam je jen nějaká tekutina, takže zřejmě praskla. Ale , že se vyšetření laparo stejně provede, aby se vědělo. Byly jsme na jipce tři ženský, docela fajn . Tak jsem se ani nijak nebála, usnula s práškem na spaní. Po desáté mě vezli na sál a i to dopoledne jsem docela zvládla. Na sále jsem si jen přála, abych přežila. Pak už nic nevím. Vzhůru jsm byla už cestou na jipku, dostala jsem injekci na bolest a usnula asi na čtvrt hodiny a pak už jsem byla úplně probraná. Postupně naváželi ostatní, nykonec jsme byli na jipce čtyři. Odpoledne jsem si už sama vařila čaj, na chodbě je kuchyňka a courala po pokoji a fakt mě bylo úplně dobře. Jedna holčina měla těžší operaci, tak v noci naříkala, že jsem ji ještě masírovala záda. Jo a mě nakonec našli nějaké srůsty kolem močáku a u střev, takže je rozřezali, všechno prohlédli a jsem v pořádku. Mám tři dírky co břicha, celkem čtyři stehy. Včera

Honza (St, 30. 1. 2008 - 11:01)

Dobre poledne :) Tak se vas potrebuji na neco zeptat, vim ze to sem nepatri, ale zde se dockam rychlejsi odpovedi. Vcera vecer jsem si vzal nejake ty vitaminy protoze jsem nachlazenej a aasi na me neco leze. Vzal jsem si prasek kerej obsahoval vitamin C, vitamin A, vitamin B, kyselinu listovou, selen, měď. A za asi 2 hodiny se mi pred ocima zacala vytvaret skvrna, ktera se mi rozsirovala az do periferniho videni.. Mel jsem z toho malem uáchvat, kdyz jsem zjistil ze nevidim ani dveře nebo postel. Do hodiny to zmizelo. Cim by to mohlo byt ?? neviiim

Dituša (St, 30. 1. 2008 - 10:01)

Holky,ted jsem vyzvedla z nové schránky haldu pošty a mezi ní i výzvu vyzvednout balíkj-asoi ten čaj ze shopu.Volám na poštu,ale balík už poslali zpět.Mě už fakt jebne!!!!Měli jsme tu blázinec s dvěřmi a schránkami,než byly uvedeny v provoz.
Martan,čau,máme se tak tak všelijak.

Dituša (St, 30. 1. 2008 - 10:01)

Lenko,ted tě čtu,jak jsi přišla k mrše na MD.Chápu,zatím krom záletů,znám vše!Je mi extra mizerně,místo abych ležela,tak víš co...muž je aspon doma,i když naříká a leží.Naši si holky neberou skoro vůbec,to já musím nadřeknout,zda by nešli s nimi ven,at se dostanou,když já nemůžu.
Ted hodim do trouby kuřecí čtvrtky a budu se snažit vykydat domácí hnůj,jak říká Krakonoška.

Martan (St, 30. 1. 2008 - 09:01)

Čavte panikári, ako sa dnes máte....dlho som tu nebol, mal som pokazaný PC

Lenka (Út, 29. 1. 2008 - 21:01)

Lily, no jo, já jsem k té mrše přišla na mateřský. Honzík chodil do školky, takže domů přinesl každou chvíli nějakou nemoc a dvojčata to musela dostat hned taky. A jelikož obě babí v té době pracovaly a manžel byl přes týden pryč, tak to moje nervy už nějak neunesly a vzbouřily se.Pamatuju se, že jsem tenkrát byla přes měsíc doma...když tedy nepočítám návštěvy u doktorky a už mi z toho fakt hrabalo. Do toho zálety mého muže a bylo vymalováno.

Lenka (Út, 29. 1. 2008 - 21:01)

ahooooj všem:-)
Evikrk vás všechny moc a moc pozdravuje. Teď mi ještě pípla, že je po vizitě a zítra už jí posílají domů. Jede to tam jak na běžícím pásu, ženský čekají na volná lůžka.

Pajka (Út, 29. 1. 2008 - 20:01)

Jiři, drž se, máš toho náročného kolem sebe najednou v krátké době nějak moc!!!

Všechny zdraví a přeju dobrou noc i tisíc přání...

Martina (Út, 29. 1. 2008 - 20:01)

Jiři,
s Anetkou držím pěsti ke zlepšení!

Nero,
tak přesně těmi výklady karet se zabývám i já. Tarot fakt ukazuje na psychiku do puntíku. Také se tomu někdy jen divím.

jiřina (Út, 29. 1. 2008 - 19:01)

Ahojky, tak u nás se dnes stala ta hrozná věc, že hoch vyskočil z okna. V televizi neříkali, že se mu rozvedli rodiče a že to těžko nesl. Chodil do třídy s Anetčinými spolužačkami ze ZŠ. Hrůza.
Jinak Anetka shodila další 2 kg - takže 47, no a zjistili jí velké navýšní u štítné žlázy, takže zítra to jdeme řešit dál. Doktorka říkala, že se ani nediví, že nemůže jíst, že ta hladina je hodně vysoká. Spouštěčem byla ta hnisavá angína a následně rozhozená psychika z toho, že má maturovat a dělat příští týden první přijímačky na výšku a řada věcí jí utekla. Takže holt nervy na pochodu. Ale jsem ráda, že víme aspoň příčinu, protože kdyby se na nic nepřišlo, tak to bych opravdu nevěděla co dál a fakt bych myslela, že začala trpět anorexií.
No Šárka už je silnější, tak teď musím podporovat druhou dceru. A taky segru, protože zatím AD ještě nezabírají, takže opět nevychází z domu a má jednu hrůzu za druhou. Snad už se to všechno časem obrátí k lepšímu.
Neměla jsem čas přečíst, co jste psaly, ale zahlídla jsem, že LENKA půjde navštívit EVUKrk, tak ji moc a moc pozdravuj, je to bojovnice a šikulka, že to tak dobře zvládla.
HANI a ty to vyšetření taky zvládneš !!! Nerozepisuješ se o tom, ale chci Tě takto povzbudit.
Ještě jsem chtěla napsat, že moje kinezioložka mi řekla krásnou větu. Řešila jsem s ní Anetčiny problémy /mimochodem to všechno sedělo a hodně se tím vysvětlilo/ a ona mi řekla - zdravý člověk má 1000 přání, nemocný jen jedno, a to zdraví.
Takže přeji co nejvíc lidem raděj těch 1000 přání!!!

Reklama

Přidat komentář